Львів'ян запрошують на екскурсію до Стільського городища

Активних мандрівників запрошують до Стільського городища - розкрити усі секрети давніх оборонних споруд Миколаївського району Львівщини. Туристична мандрівка відбудеться у суботу, 29 квітня.

Про це інформує начальник управління туризму та курортів Львівської облдержадміністрації Наталя Табака.

«Активні мандрівники матимуть змогу поринути в дивовижну атмосферу Середньовіччя: побачити городище білих хорватів, що складається зі скель, печер, жертовників та підземних лабіринтів, - розповіла Наталя Табака.

За її словами, аналогів такій пам’ятці давньої української історії немає більше ніде на європейському континенті.

Наталя Табака зазначила, що уся програма туристичної мандрівки на Миколаївщину передбачає огляд печерних храмових комплексів білих хорватів VIII-X ст., огляд панорами Стільського городища, княжого дитинця й оборонних валів, а також греблі на річці Колодниці та храмових комплексів з жертовним велетенським каменем-диравцем. Екскурсію проводитиме сам автор відкриття Стільського городища - археолог, кандидат історичних наук Орест Корчинський. Він досліджує цей історичний комплекс уже впродовж тридцяти років.

Зазначимо, Стільське городище внесли до Державного реєстру нерухомих пам'яток України. Цей унікальний комплекс розташований на площі 200 кв. км, довжина оборонних стін сягає 10 км.

Долучитись до екскурсії можуть всі охочі, за умови попередньої реєстрації. Зареєструватися для участі можна за посиланням. Контактна особа – Олексій (067)6728844. Кошти за переїзд та харчування оплачують учасники заходу – вартість поїздки 150 грн (без харчування).

Виїзд зі Львова до Миколаєва о 9:00 від Львівської ОДА.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: