Екс-міністр фінансів Німеччини став стендап-коміком

_95749998_o6l373j2

Колишній міністр фінансів Німеччини та лідер соціал-демократичної парті Німеччини і суперник Ангели Меркель на виборах 2013 року Пеєр Штайнбрюк став коміком.

Як повідомляє ВВС, колишній політик виступає в жанрі Stand up. Він об'єднався з професійним коміком Флоріаном Шредером для того, щоб відправитися в турне по Німеччині. Квитки на шоу в Берліні, Гамбурзі та й Кельні вже повністю розкуплені.

ВВС зазначає, що Штайнбрюк залишив уряд в минулому році. Та ще будучи політиком він не раз опинявся в фокусі суспільної уваги через свої дотепні та провокаційні вчинки та висловлювання.

Наприклад, в 2007 році Штайнбрюк з сім'єю демонстративно поїхав відпочивати в Намібію, замість того щоб відправитися до Вашингтона на зустріч міністрів фінансів «Великої сімки».

Під час передвиборної кампанії 2013 року Штайнбрюк раптово скасував свій виступ в банку Sarasin & Cie після публікації ЗМІ про те, що цей банк може бути замішаний у справі про ухилення від податків. Тоді ж Штайнбрюк поскаржився, що зарплата міністра фінансів Німеччини — 250 тисяч євро в рік — занадто маленька, оскільки навіть директори регіональних ощадних банків отримують більше.

Також, в лютому 2013 року Штайнбрюк прокоментував підсумки виборів в Італії, заявивши, що «перемогли два клоуна» — маючи на увазі колишнього прем'єр-міністра Італії Сільвіо Берлусконі і політика-популіста (і дійсно професійного коміка) Беппе Грілло.

На знак протесту президент Італії Джорджо Наполітано навіть скасував запланований офіційний обід зі Штайнбрюком. Пізніше Штайнбрюк уточнив, що назвав «клоуном» Берлусконі, а на виборах в Італії, на його думку, перемогу здобули «два популіста».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: