Конкурс перевізників хочуть провести всупереч забороні суду і потайки від львів’ян

IMG_2122-1

У понеділок, 24 квітня, відбудеться засідання конкурсного комітету з визначення перевізників на міські автобусні маршрути.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив член конкурсного комітету Святослав Товстига, зазначивши, що таке рішення мерії дуже поспішне. Також громадський активіст додав, що конкурс хочуть провести потай від журналістів.

Нагадаємо, рішення управління транспорту та зв’язку ЛМР про проведення конкурсу на міські маршрутні перевезення було скасоване у кількох судах. Адже умови конкурсу, які запропонувало управління, грубо порушують Закон України «Про автомобільний транспорт».

Зазначимо також, що за порушення заборони суду чиновникам управління транспорту і членам конкурсної комісії загрожує кримінальна відповідальність.

Так, по сьогодні діє ухвала Франківського районного суду Львова від 21 березня 2017 року про заборону проводити конкурс на міські перевезення у зв’язку з тим, що до складу конкурсної комісії було включено осіб, які мають зв’язок з окремими перевізниками, що подалися на конкурс. Відтак рішенням суду членам конкурсного комітету заборонено розглядати конкурсні пропозиції та проводити конкурс до наступного судового засідання, яке відбудеться тільки 3-го травня цього року.

Також чинною залишається ухвала про заборону проводити конкурс у зв’язку з вилученням військовою прокуратурою документів комунального перевізника АТП-1. Адже в такому разі члени конкурсної комісії не можуть розглянути заяву і конкурсну пропозицію від претендента і виконати свої прямі обов’язки, прописані законом  «Про автомобільний транспорт».

Крім того, діє заборона Львівського адміністративного окружного суду на проведення конкурсу у частині маршрутів, які увійшли до лота №1, на який завідомо може претендувати тільки один перевізник, у якого найбільше автобусів. А це – порушення конкурентних умов конкурсу, прописаних у Законі «Про автомобільний транспорт».

Додамо, що відповідно до Кримінального кодексу України, невиконання ухвали суду, що набрала законної сили, або перешкоджання її виконанню службовою особою карається штрафом від 750 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк до п'яти років без права обіймати профільні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: