СММ ОБСЄ після загибелі співробітника призупинила роботу патрулів

http://photo.unian.net

Після підриву автомобіля СММ ОБСЄ у неділю усі патрулі організації було повернуто на бази.

Про це на брифінгу у понеділок заявив заступник голови СММ ОБСЄ Александр Хуг, відповідаючи на запитання журналістів, передає УП.

«Після інциденту усі патрулі було повернуто на бази. Сьогодні переважна більшість, якщо не всі наші патрулі були скасовані», - зазначив Хуг.

Він додав, що у вівторок роботу патрулів буде частково відновлено. «Завтра ми частково відновимо роботу і повернемося до нормальної роботи, коли з'ясуємо всі обставини інциденту. Наразі моніторинг ситуації здійснюється через камери, а також з 12 локацій, в яких перебувають наші спостерігачі», - пояснив Хуг.

Раніше на брифінгу Хуг заявив, що місія проведе своє внутрішнє рослідування цього інциденту. За його словами, із 2015 року СММ 183 наражалася на небезпеку.

Як повідомлялося, 23 квітня в районі населеного пункту Пришиб на території ОРЛО підірвався автомобіль Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, в результаті чого один з членів місії загинув, двоє доставлені в лікарню.

Пізніше стало відомо, що загиблий – медпрацівник із США, поранення отримали громадяни Німеччини та Чехії.

За вказаним фактом управління Служби безпеки України в Луганській області відкрило кримінальне провадження за статтею «Терористичний акт, що призвів до загибелі людини».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: