Справа проти Мартиненка розвалиться, – політолог

Справа проти Миколи Мартиненка за фактом розкрадання коштів держпідприємства «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» розвалиться, адже головними у переслідуванні екс-нардепа є політичні мотиви.

Про це в коментарі Голос.UA повідомив політолог Руслан Бортник, передає gazeta.ua.

«Мартиненко не посадять. Адже довести його провину буде складно, бо в тому, що йому інкримінує НАБУ, немає елементів корупції. Вона може бути лише в тому випадку, якщо б Мартиненко використовував своє службове становище за фактом розкрадання коштів держпідприємства. Але про це поки не йдеться. Йдеться про те, що державне підприємство собі в збиток купило продукцію за неринковими цінами через фірму Мартиненка. Але напрошується питання, до чого тут Мартиненко. Адже держпідприємства самі розпоряджаються своїми фінансами. Причому тут підприємець, адже бізнес завжди зацікавлений продати дорожче. Ніякого покарання не буде і з часом справа Мартиненка розсиплеться», - сказав Руслан Бортнік.

Також, за словами експерта, в затриманні екс нардепа простежуються економічні і політичні мотиви.

«Економічний - в плівках нардепа Онищенка, де, нібито, Мартиненко прямо говорить про те, що за його бізнес бореться і намагається віджати нардеп Кононенко та інші люди з оточення президента. Політичний мотив в тому, що Мартиненко один з ключових фінансистів «Народного фронту». Не виключаю, що таким чином тиснуть на «Народний фронт» напередодні переформатування уряду для того, щоб дана політична сила була більш більш поступливою у тих чи інших посадах. Ці два мотиви можуть бути домінуючими, все інше другорядне», - уточнив Бортнік.

Раніше адвокат Ігор Черезов продемонстрував за допомогою фото, що ще о третій годині ночі 21 квітня НАБУ ще не підготував жодних документів у справі Миколи Мартиненка.

21 квітня Солом'янський райсуд Києва обере запобіжний захід Миколі Мартиненку. Як і прогнозував його захист, справу розглядатиме скандальний суддя Олександр Бобровник, якого він називає підконтрольним НАБУ і який раніше ухвалював усі рішення в інтересах бюро.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: