На фільм про загиблого Василя Сліпака збирають гроші

458288

Днями стартувала кампанія зі збору коштів для документального фільму «Міф» про всесвітньо відомого українського оперного співака Василя Сліпака, який загинув під час бойових дій на Сході, пише cultprostir.ua.

Днями стартувала кампанія зі збору коштів для документального фільму «Міф» про всесвітньо відомого українського оперного співака Василя Сліпака, який загинув під час бойових дій на Сході, пише cultprostir.ua.

Режисерами стрічки виступили Леонід Кантер та Іван Ясній, які працюють над картиною вже понад півроку. «Нас усіх дуже зачепила новина про смерть Василя, бо він теж людина творчої професії і дуже багато робив для України в інший спосіб, не лише як солдат», – говорить співпродюсер фільму  Діана Карпенко.

Також Діана розповіла Cultprostir про роботу над картиною: «Перші зйомки «Міфу» відбулися у серпні-вересні минулого року. Спершу Леонід та Іван поїхали на передову в батальйон Василя, а потім вирушили до Львова, де він народився і виріс. Вони спілкувалися з його батьками, однокласниками, викладачами в консерваторії та побратимами. Також хлопці їздили до Парижа, де Василь жив і працював останні 19 років». Крім того, режисери зібрали архівні відео та сюжети про Сліпака, надані різними телеканалами.

https://youtu.be/m8LNxgcl7Ik

На сьогодні весь відзнятий матеріал впорядкували і вивели фільм на завершальну стадію. Команда «Міфу» потребує фінансової підтримка для постпродакшену стрічки. Зібрані кошти покриють витрати на монтаж, графіку, озвучення, кольорову корекцію, корекцію зображення пошкоджених архівних кадрів і створення анімаційних епізодів.

«За допомогою цього фільму ми хочемо розповісти, хто і чому воює за нас на Сході, адже далеко не всі це розуміють, особливо за кордоном. Про це не раз говорив і сам Василь», – поділилась Діана Карпенко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: