Правоохоронці знайшли «Апостола», вкраденого з бібліотеки Вернадського

18118981_1374740075949428_2407439089908606347_n

Кримінальна розвідки НПУ спільно з Департаментом захисту національної державності СБУ розшукали виданий у Львові 1574 року Іваном Федоровим «Апостол», викрадений з Національної бібліотеки імені Вернадського.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

«Майже рік Департамент кримінальної розвідки НПУ спільно з Департаментом захисту національної державності СБУ вели копітку роботу з розшуку раритету. У тому числі було організовано складні оперативні заходи, відпрацьовані зв'язку можливих підозрюваних і посередників, проведено впровадження оперативників в середу викрадачів. За наявною інформацією - була спроба продажу книги в Російську Федерацію...

Сьогодні велика міжвідомча операція багатьох служб дала результат - книгу вдалося повернути», – написав Аваков.

Він зазначив, що четверо фігурантів справи затримані поліцією в одному з ресторанів в центрі Києва при спробі продати викрадену книгу. Спочатку «продавці» запросили 150 тисяч доларів, але зійшлися на 100 тисячах. Однак, оскільки торгувалися вони з співробітниками поліції, в результаті отримають не гроші, а термін.

«Зловмисники є членами злочинної групи по крадіжці антикваріату і працювали «під замовлення». Прямо зараз у них проходять обшуки. Можливо, в результаті цієї операції вдасться повернути і інші викрадені артефакти», – заявив Аваков.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: