Провідна британська газета написала про Садового та львівське сміття

4273

Британська газета «Гардіан» задається питанням, хто винен у тому, що красиве місто із будинками епохи Габсбургів та жвавими кафе опинилося у сміттєвій кризі.

Щоденна британська газета «Гардіан» присвятила матеріал проблемі львівського сміття. Автори статті задаються питанням, хто винен у тому, що красиве місто із будинками епохи Габсбургів  опинилося у сміттєвій кризі.

Переповнені сміттям вулиці Львова.
Photograph: Bumble Dee/Shutterstock

Газета пише, що чарівне місто Львів на заході України отримало хорошу репутацію завдяки красі епохи Габсбургів та панорамам з чудовими кафе. Та картину змінив обвал сміттєзвалища. Протягом декількох місяців, зазначає видання, Львів намагався розпорядитися із сотнями тонн відходів, що продукує місто щодня. Утім, за свідченням чиновників, збирачі сміття зіштовхувалися із обмеженим доступом до прилеглих сміттєзвалищ.

«Як результат, у районах міста накопичувалися купи сміття. Сьогодні близько третини місць збору сміття є переповненими, а люди стурбовані тим, що наближаються теплі місяці», – пише «Гардіан».

Видання відзначає, що все ж таки ситуація може покращитися завдяки нещодавній домовленості між регіональними та місцевими чиновниками.

Журналісти цитують мера Садового, зі слів якого блокування львівських побутових відходів  було зумовлене наказом зверху.

«Як це часто буває в Україні, пострадянській країні, яка з усіх сил намагається прийняти прозору демократію, політика є частиною загальної картини. Проблема відходів стала політичним футболом...», – йдеться у статті.

Автор матеріалу зауважують, що мер Львова є затятим критиком Петра Порошенка, що намагається очорнити партію «Самопоміч».

«На чиєму б боці не була правда, львівське сміття привернуло увагу всієї країни. Це політичний виклик для міста, яке позиціонувало себе, як прогресивне і було прикладом для решти України. Недофінансування з боку держава та інвесторів призвело до відсутності ефективної стратегії управління відходами», – резюмує видання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: