Хто з російських артистів потрапив у «Чистилище» «Миротворця»

4d66819915211875

Центр дослідження злочинів проти нацбезпеки України «Миротворець», прозваний в російських ЗМІ «екстремістським сайтом», не змикає очей.

За останні кілька тижнів список мешканців «Чистилища» побільшав. До відомих персон, спільників терористів і активних гостей окупованих українських територій додалися російські співаки, гумористи та інші діячі культури, пише Обозреватель.

Станом на 1 грудня 2016 року, база даних сайту могла похвалитися більш ніж 100 000 записів, в число яких увійшли і добре знайомі прізвища російських артистів, які в числі перших підтримали агресивну політику Кремля щодо України.

У так званому «Чистилище», своєрідних чорних списках, виявилися співак Йосип Кобзон, актори Михайло Пореченков, Іван Охлобистін і Олексій Панін, продюсер Йосип Пригожин і багато інших, хто опинився на боці агресії і окупації українських територій.

Так в цьому місяці на сайті з'явилося ім'я російського фотографа і блогера Ірини Толстової, більш відомої під псевдонімом Пушба. Дівчина «здала» себе СБУ і прикордонникам наївним запитанням про Україну в мережі.

За словами Толстової, її запросили в місто Кам'янець-Подільський (Хмельницька область). Перед тим як їхати в Україну, дівчина поцікавилася в соцмережі про потенційні загрози в Україні як для людини, яка цілком підтримує політику Путіна.

Не проскочили повз «Миротворця» і артисти сумно відомих «Аншлагів», гумористи Юрій Гальцев, Клара Новікова, Наталія Бочкарьова, Марія Добржинська і В'ячеслав Разбєгаєв.

Всім артистам інкримінують неодноразове, до того ж незаконний перетин державного кордону України - гастролі в окупованому Криму.

Як тільки стало відомо про кримські гастролі співачки Юлії Самойлової, заявленої учасниці «Євробачення-2017» від Росії, в «Миротворці» тут же приготували для неї місце.

Довго залишався в тіні і вельми відомий російський виконавець Олександр Міньков, який виступає під псевдонімом Олександр Маршал. Однак банківські рахунки, які швидко порожніють, часом викликають спалахи патріотизму і колись завзятому рокеру не вдалося обійти ці граблі.

Мінькова звинуватили в незаконному перетині українського кордону, а також відкритому виправданні російської агресії.

Однак куди ж в такій компанії без Ірини Алегрової. Співачка потрапила в базу «Миротворця» на минулому тижні. Знову таки підставами для цього стали райдужні гастролі в Криму.

Баста! І це не ім'я, а перш за все заклик «вистачить». Російський репер Василь Вакуленко, відомий як Баста, примудрявся виступати в Україні після гастролей в Криму. Однак черговий сольний концерт виконавця тепер опинився під загрозою скасування.

«Миротворець», як відомо, не має певних смаків в музиці, тому слідом за Бастою в «Чистилище» загриміли і учасники рок-групи «Пікнік». Лідера Едмунда Шклярського, барабанщика Леоніда Кірноса, а також бас-гітариста і бек-вокаліста рок-групи Марата Корчемного звинувачують в незаконному перетині українського кордону.

Зіркою тижня стала російська співачка Лоліта Мілявська, яку українські прикордонники не пустили в країну. Більш того, заборонили в'їзд на найближчі 3 роки. Незважаючи на всі обурення в своїх подальших коментарях, артистка не заперечує, що виступала в окупованому Криму.

Також на цьому тижні на «Миротворці» виявилася і російська поп-співачка Анна Шурочкіна, більш відома під псевдонімом Нюша. Артистка потрапила в базу злочинців з тієї ж причини. Аж надто привабливими були пропозиції закрити очі на війну між країнами і подарувати жителям Криму свої «душевні» пісні.

Крайнім в цьому довгому списку, як доречніше буде висловитися в даній ситуації, став співак Валерій Леонтьєв. Про його появу в «Чистилищі» стало відомо сьогодні. Згідно з інформацією на порталі, артиста після гастролей в Криму також звинуватили в незаконному перетині державного кордону України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: