У Львові презентуватимуть обласні та місцеві програми соцзахисту ветеранів АТО

ATO

Україна потребує державної цільової програми реабілітації учасників АТО.

ГО «ВПО «Юридична Сотня» збирає громадських діячів, ветеранські спілки, представників органів місцевого самоврядування зі всіх областей України 27 квітня з 9.00 до 18.00 та 28 квітня з 9.00 до 16.00 у готелі «Premier Hotel Dnister» (зал «Львівський», вул. Яна Матейка, 6), щоб презентувати обласні та місцеві програми соціального захисту ветеранів АТО. Під час заходу будуть обговорювати рішення, проблеми, бюджети та практичні підходи з усіх 24 областей. Для участі потрібна акредитаці, передає прес-служба ЛМР.

Представлена буде також Львівська область і місто Львів. Представники різних організацій, які займаються допомогою учасникам АТО, розкажуть про свій досвід. Також заступник директора Львівського центру надання послуг учасникам бойових дій Любов Возняк представить колегам зі всієї України програми міста Львова, спрямовані на підтримку учасників АТО та членів їх родин.

«Так склалося, що в областях надається різний рівень підтримки ветеранам АТО, органи місцевого самоврядування неоднаково розпоряджаються бюджетами і, відповідно, обирають різні підходи до вирішення питань вразливих верств населення. Відзначається доволі низький рівень поінформованості ветеранської спільноти про підтримку, яку можна отримати, звернувшись до органів місцевого самоврядування. Брак інформації означає також, що позитивні практики соціального захисту не розповсюджуються і не впроваджуються на регіональному та всеукраїнському рівні», - розповідають організатори.

«Метою обговорення є ідентифікація найкращих практик у сфері соціального захисту ветеранів та їх систематизація для підготовки рекомендацій до державної цільової програми соціальної адаптації учасників АТО. На базі презентованих матеріалів ГО «ВПО «Юридична Сотня» також зможе надалі підготувати для кожної області пам'ятки щодо регіональних пільг», - зазначає Голова ГО «ВПО «Юридична Сотня» Леся Василенко.

Захід проходить за підтримки Європейського Фонду Розвитку Демократії (EED). Підсумки підіб’ють 28 квітня о 15:00.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: