«Правий сектор» завадив фарбувати Арку Дружби народів у веселку

640x480-4

У четвер, 27 квітня, в центрі Києва активісти «Правого сектора» і «Свободи» зупинили роботи з фарбування арки «Дружби народів» різнокольоровими фарбами.

Як заявив речник Правого Сектора Артем Скоропадський, така прикраса арки — це прихована пропаганда ЛГБТ, передає InfoResist.

«Ми не згодні з цими так званими прикрасами, в лапках, які там робляться. Тому що це прихована пропаганда ЛГБТ, хоча Арка Дружби Народів звичайно застарілий пам'ятник, не дуже потрібний, він входить в список національних пам'яток, що там міняти, це просто протизаконно. Ці роботи не були узгоджені з громадою, це псто волюнтаристичне рішення київської мерії для того що б сподобатися Європі», — сказав він.

Скоропадський заявив, що представники «Правого сектору» також написали заяву в поліції про незаконні дії щодо фарбування арки.

«Ми туди приїхали, заблокували всі, що там відбувається, викликали поліцію, написали заяву в поліцію, що там відбуваються незаконні дії. Якщо влада так хоче прикрасити цю Арку до Євробачення, то нехай забарвить її народним орнаментами або чимось ще. А якщо все продовжуватиметься, то ми будемо використовувати ті методи які прописані в Конституції», — додав речник ПС.

Через це підрядник зупинив роботи з заклеювання арки різнокольоровим папером. Спецтехніка залишила місце виконання робіт.

«Будемо чекати рішення КМДА», — повідомив представник підрядника Цензор.НЕТ.

Раніше повідомлялось, що Арку Дружби народів до Євробачення перетворять на веселку. Це буде тимчасова зміна вигляду арки, після конкурсу кольоровий папір приберуть.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: