США посилюють санкції проти Північної Кореї

_95802568_039177831-2

США мають намір посилити санкції стосовно КНДР і активізувати дипломатичні кроки, спрямовані на припинення Пхеньяном реалізації його ядерної та ракетної програм.

Про це повідомляє Російська служба ВВС.

Про нову стратегію президента США Дональда Трампа було оголошено після його спеціальної зустрічі з американськими сенаторами.
В екстреній нараді, яка відбулася в Білому домі у середу, взяли участь усі 100 членів Сенату (у верхній палаті Конгресу кожний штат має по два представника), а також держсекретар Рекс Тіллерсон і міністр оборони Джеймс Меттіс. На зустрічі сенаторам повідомили про реальну загрозу з боку Північної Кореї.

Раніше командувач силами США в Тихоокеанському регіоні адмірал Гаррі Харріс виступив на захист розміщення сучасної системи ПРО у Південній Кореї. Виступаючи у Палаті представників на слуханнях комітету з питань збройних сил, Харріс визнав, що з кожним ракетним випробуванням ”Кім все більше наближається до своєї мети, а саме - застосування ядерної зброї проти американських міст”.
США розгортають у Південній Кореї систему протиракетної оборони THAAD, призначену для перехоплення балістичних ракет малої і середньої дальності на великій висоті у момент їх наближення до мети.

«США націлені на стабільність і мирну денуклеаризацію Корейського півострова», - йдеться у спільній заяві держсекретаря США Рекса Тіллерсона, очільника Пентагону Джеймса Меттіса і керівника національної розвідки Дена Коутса.
”Ми залишаємося відкритими для переговорів щодо досягнення цієї мети. Однак ми готові захищати і себе, і своїх союзників», - наголошується в документі.
Відзначається, що одна з основних задач нового плану США - переконати Китай чинити більш активний тиск на Пхеньян з метою заморозити його програми. Крім того, розглядається можливість щодо повернення КНДР до списку країн - пособників тероризму.

В останні тижні Вашингтон неодноразово висловлював зростаюче занепокоєння з приводу проведених Пхеньяном ракетних і ядерних випробувань, які несуть загрозу як самим США, так і їх союзникам в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: