У львівській міській раді протестують проти прийняття нового Трудового кодексу

1A8B1190-14A2-411F-99BF-2A229D7E643C_w1023_r1_s

Депутати львівської міської ради Дмитро Чуніс під час сесії озвучив звернення щодо неприпустимості ухвалення нової редакції трудового кодексу.

Депутати львівської міської ради Дмитро Чунис під час сесії озвучив звернення щодо неприпустимості ухвалення нової редакції Трудового кодексу.

За його словами, документ фактично скасовує 40-годинний робочий тиждень завдяки запровадженню ненормованого робочого часу.

«Роботодавці матимуть право примушувати працівників працювати понад 40 годин на тиждень. Якщо роботодавець схоче, то і без додаткової оплати. Оскільки її мінімального розміру проектом не передбачено», – йдеться у зверненні.

За словами депутата, проект також обмежує права профспілок. Також роботодавцям пропонується надати право ввести відеоспостереження за працівниками і проводити прослуховування робочих місць та контролювати працівників за допомогою інших технічних засобів. У проекті Трудового кодексу є норми, що передбачають матеріальну відповідальність та звільнення працівників за розголошення комерційної таємниці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: