У Львівській області за сприяння ЄС реалізуватимуть проект зі створення «зразкових відділів поліції»

У 20 невеликих містах Київської, Харківської, Львівської областей за сприяння Євросоюзу реалізуватимуть проект зі створення «зразкових відділів поліції».

Як повідомили у прес-службі Представництва ЄС в Україні, на проект «Підтримка реформи поліції в Україні» (ПРПУ) виділено 6 млн євро.

У рамках проекту також буде запроваджено нову модель охорони громадського порядку, засновану «на скандинавському підході».
«Проект є продовженням діяльності Консультативної місії ЄС і буде реалізовуватися протягом 18 місяців поліцією Швеції, Управлінням ООН з обслуговування проектів (UNOPS) за підтримки КМЄС», - йдеться у повідомленні.
Як заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, успішна реалізація проекту забезпечить не тільки ефективнішу роботу поліції, а і сприятиме підвищенню рівня довіри населення до правоохоронців.

Своєю чергою голова Консультативної місії ЄС Кястутіс Ланчінскас наголосив, що взаємодія поліції з громадою та забезпечення громадського порядку обрані пріоритетами проекту, тому що саме вони є головними чинниками прозорої та ефективної роботи поліції.

Очікується, що 20 обраних для проекту відділів поліції стануть зразком для запровадження змін в інших невеликих містах України.
Крім того у Департаменті комунікації МВС України, заступник голови Національної поліції Костянтин Бушуєв відзначив, що ці 20 відділів поліції були обрані за результатами соціологічних досліджень, які проводилися в регіонах. Це регіони з найнапруженішою оперативною обстановкою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: