У Львові на рівному місці виник скандал через земельні відносини між мешканцями та ЛМР

0329119f-6d23-43e8-b47a-268925dcaa68
дворик між житловими будинками вулиць Рудницького-Гайворонського

Львівська міськрада виділила територію між житловими будинками для встановлення трансформаторної підстанції. Натомість мешканців прилеглих будинків це обурило і намагаються скасувати це рішення.

Львівська міськрада виділила територію між житловими будинками для встановлення трансформаторної підстанції. Натомість мешканців прилеглих будинків це обурило і намагаються скасувати це рішення.

ІА Дивись.info вирішила дізнатись, яке рішення передувало встановлення трансформаторної підстанції та чому мешканці так радикально налаштовані проти цієї ідеї.

Встановлення трансформаторної підстанції передувало рішення ухвали № 1824 Львівської міської ради від 6 квітня 2017 року.

Згідно з ухвалою, міська рада затвердила ПрАТ «Львівобленерго» проект землеустрою щодо відведення земділянки та надати земділянку площею 0,0053 га на вул. Академіка С. Рудницького – вул. М. Гайворонського в оренду терміном на 10 років для встановлення та обслуговування розвантажувальної трансформаторної підстанції.

Мешканців прилеглих будинків обурило таке рішення, адже вони вважають, що встановлення підстанції суперечить нормам.

«Дворик цей невеличкий, буквально кілька десятків квадратних метрів, встановлення підстанції суперечить санітарним і державним-будівельним нормам. Також мешканців просто поставили перед фактом і не ознайомили, де буде встановлювати підстанцію і які її розміри. На нашу думку, підстанцію можна встановити в іншому місці. За 100 метрів є вільна ділянка, де можна встановити підстанцію і там не має житлових будинків. Також, під виглядом санітарної очистки, у дворі зрізали дві липи уражені омелою», - розповів ІА Дивись.info мешканець Роман Бориско.

дворик між житловими будинками вулиць Рудницького-Гайворонського

За словами Романа Бориска, мешканці вбачають вигоду у встановленні там трансформаторної підстанції забудовнику.

«Зверталися до Львівобленерго, вони пояснили, що це не їхня ініціатива встановити трансформаторну підстанцію. До них звернувся забудовник, щоб йому видали технічні умови для підключення, після цього вже було звернення до міськради про виділення земділянки. Мешканцям не відомо, навіщо цьому забудовнику встановлювати підстанцію. Нам наразі невідомо, хто ця особа. Взагалі не зрозуміло, чи там будка буде, чи щось інше, адже хочуть перевести землі з житлової в нежитлову зону, зараз йде цілий процес за рішенням міськради», - розповів Роман Бориско.

Він також додав, що до мешканців мав приїхати міський голова Андрій Садовий щодо вирішення цього питання, але він так і не приїхав.

«Прийшов його заступник, який сказав, що все під контролем і будуть розбиратися, але вірити міський раді не зовсім раціонально та логічно», - вважає мешканець.

Журналіст ІА Дивись.info звернувся за коментарем до прес-служби Львівської міської ради аби дізнатися чи триває зараз вирішення цієї ситуація, проте, там повідомили, що чиновники міськради про таку ситуацію не чули і звернень чи скарг від мешканців прилеглих вулиць не отримували.

У прес-службі Львівообленерго також повідомили, що не отримували звернень від мешканців, натомість аргументували встановлення трансформаторної підстанції тим, що до компанії постійно надходили скарги мешканців на неякісне електропостачання по вул. Рудницького-Гайворонського.

«Для вирішення цього питання ПрАТ «Львівобленерго» звернулось до Львівської міськради аби місто виділило земельну ділянку, на які планується встановити розвантажувальну комплектну трансформаторну підстанцію. Запланована до встановлення підстанція є компактною, невеликого розміру — орієнтовно 3 на 4 метри. Без встановлення цієї трансформаторної підстанції ПрАТ «Львівобленерго» не може гарантувати якісне і надійне електропостачання мешканцям по вул. Рудницького-Гайворонського у Львові», - відполи на запит ІА Дивись.info у «Львівобленерго».

Тим часом, сьогодні мешканці вулиць Академіка С. Рудницького та М. Гайворонського знову проведуть збори аби шукати вихід з цієї ситуації і не допустити встановлення підстанції. Також мешканці виставлять плакати для привернення уваги та інформування проблеми більш широкого кола львів'ян.

Юрій ШУМАК

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: