У Сколівському районі землевпорядник незаконно передала у приватні руки понад 4 га землі

630_360_1446572874-9115-zemlya-segodnya

Внаслідок злочинних дій землевпорядника понад 4 гектари державних земель опинились в руках приватних осіб. Державі завдано збитків на 1,7 мільйона гривень.

Про це повідомили в ГУ Нацполіції у Львівській області.

Працівники Управління захисту економіки Львівщини (УЗЕ)  та прокуратури Львівської області встановили, що протягом 2004–2007 років  спеціаліст-землевпорядник однієї з сільрад Сколівського району розглядала технічну документацію із відведення у приватну власність громадян 13 земельних ділянок загальною площею у 4,4 гектара.

Без встановлення фактичного місця розташування ділянок, посадовець підписала акти встановлення і узгодження зовнішніх меж земельних ділянок, а також власноручно написала та завізувала необхідні довідки. Відповідно підготовлених документів дані земельні ділянки знаходяться в межах населеного пункту. Проте фактично всі ділянки розташовані за його межами.

Відповідно до земельного законодавства виділена земля могла надаватись у власність лише відповідним органом виконавчої влади, а не органом місцевого самоврядування.

На підставі фіктивних документів, землі держави опинились у руках приватних власників. Державі завдано збитків на 1,7 мільйона гривень.

Слідчим управлінням посадовцю повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1,2 ст.367 КК України (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

За таке передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2-х до 5-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: