Відтепер мешканці Рудного, Винників та Брюхович можуть подавати проекти до громадського бюджету

9c2039f411fe6a5376862495c57ac5ae_L

Депутати Львівської міської ради підтримали внесення змін до ухвали «Про затвердження Положення про громадський бюджет м. Львова».

Відповідно до ухвали, проекти подаються шляхом заповнення аплікаційної форми разом із списком мешканців м. Львова(м. Винники, с. Рудно, смт. Брюховичі), які підтримують цей проект:

1) у випадку малих проектів (локальні, від 50 тис.грн. до 500 тис. грн.)  – список повинен складатись із 25 осіб разом з їхніми підписами; на такі проекти виділяється 60% громадського бюджету, тобто 10% загального обсягу громадського бюджету на кожен район.

2) у випадку великих проектів (загальноміські, від 500 тис. грн. до 3 млн.  грн.) – список повинен складатись із 50 осіб разом з їхніми підписами. На такі проекти виділяється 40% громадського бюджету.

Серед змін - проекти, які стосуються установ, не можуть передбачити проведення поточних чи капітальних внутрішніх ремонтних робіт щодо приміщень цих установ крім випадків, коли ремонт є невід’ємним елементом проекту закупівлі обладнання і становить менше 50 відсотків кошторису.

Зі слів начальника управління «Секретаріат ради» Юрія Лукашевського, разом з тим, затверджено більш жорсткі вимоги до експертної оцінки самих проектів. Це дасть можливість на етапі визначення уникнути непорозумінь в майбутньому під час реалізації. Окрім цього, авторам проектів більше не потрібно буде збирати паспортні дані людей, які підтримують його проект, а тільки ПІБ, адресу та номер телефону.

Під час обговорення питання депутатським корпусом було запропоновано  проводити контроль виконання громадського бюджету, зобов’язуючи виконавчі органи публікувати терміни виконання робіт та їх хід.

Додамо, що проекти можна подавати з 15 серпня по 15 вересня 2017 року в центрах обслуговування мешканців та інтернет сторінці: gb.city-adm.lviv.ua

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: