Волонтери з Польщі та України відновлюватимуть старий цвинтар на Турківщині

Mizhnarodnyy_volont._tabir_Ternavskyy_Feniks_02_1493284434_400x267_3_0

Упродовж 30 квітня – 7 травня на Турківщині, на території села Шандровець, відбудеться Міжнародний волонтерський табір «Тернавський Фенікс».

У його межах планують відновити понищені надгробки на цвинтарі колишнього бойківського села Нижня Тернава. До участі в таборі зголосилося 26 волонтерів з України та Польщі. Про це інформують в управлінні туризму та курортів Львівської ОДА.

За словами начальника управління Наталі Табаки, для українських волонтерів надзвичайно важливо долучитися до відновлення духовної спадщини і пам’яті наших предків, ознайомитися із бойківськими фольклорними традиціями.

Зазначимо, організаторами табору є Товариство Магурич (Польща), Товариство «Бойківщина» у Львові та Шандровецька сільська рада.

Довідка

Нижня Тернава — неіснуюче на сьогодні село в долині верхнього Надсяння. Знаходилося на захід від села Верхня Яблунька (Турківський район, Львівська область) по обидва береги річки Сян. Його мешканців тричі виселяли із своїх осель у 1940 р., 1946 р., 1952 р.. Зараз через цю територію пролягає державний кордон. Таким чином одна його частина знаходиться зараз на території Польщі, а інша, де поруйнований і запущений цвинтар, із обмеженим доступом, на території України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: