Наразі жоден з обласних полігонів не підписав з містом угоду на вивезення сміття, - Садовий

18053017_1781960572119217_2135185563_o

У відеозверненні міський голова Львова Андрій Садовий прокоментував ситуацію щодо вивезення сміття з міста, передає прес-служба ЛМР.

Мер зазначив, що наразі жоден полігон у Львівській області не підписав з містом довгострокову угоду на вивезення та захоронення ТПВ, що було передбачено спільним меморандумом. Хоча Львівська міська рада на сесії вже проголосувала виділення 20 млн євро на вирішення екологічних проблем в тих містах, які заявили про свою готовність співпрацювати зі Львовом. Також мер розповів, що цього тижня французька компанія Egis презентувала план дій щодо врегулювання проблеми ТПВ у місті, а Європейський банк реконструкції та розвитку заявив про готовність надати місту 20 млн євро на першочергові заходи з рекультивації полігону в Великих Грибовичах та будівництво першої черги нового заводу.

«Минулого тижня державна і зокрема обласна влада запевнила громаду міста в тому, що сміттєва блокада зі Львова буде знята. Вже перший тиждень після підписання цієї декларації показав, що все не так просто і ці обіцянки наразі залишаються на папері. Ситуація в місті є далі непростою - понад 300 майданчиків досі є переповненими.

Чому так є? Наразі жоден з обласних полігонів не підписав з містом довгострокову угоду на вивезення ТПВ зі Львова. Я нагадаю, що гарантами зняття блокади з міста виступили обласна державна адміністрація, обласна рада та Кабінет міністрів. Ми зі своєї сторони чітко виконуємо умови підписаного меморандуму і вже цього тижня передбачили перші кошти в розмірі 20 млн гривень на вирішення екологічних проблем в тих містах, які заявили про свою готовність співпрацювати зі Львовом.

Мова, нагадаю, йде про тимчасову допомогу Львову на час побудови сміттєпереробного комплексу. Цього тижня французька компанія «Еджіс» представила план першочергових заходів для стабілізації полігону в Грибовичах. Проект переданий інституту «Гірхімпром» для адаптації до українських норм.

Ще одна позитивна новина. Ми отримали цього тижня додаткову міжнародну підтримку. Європейський банк реконструкції та розвитку оголосив, що готовий виділити місту 20 мільйонів євро на першочергові заходи з рекультивації полігону в Великих Грибовичах та будівництво першої черги нового заводу. Нагадаю, що фінансову підтримку в розробці проектних рішень ми ще раніше отримали від уряду Франції. Мені залишається сподіватись, що українська державна влада та її обласне представництво, будуть послідовними, виконають умови меморандуму і сміттєва блокада міста буде раз і назавжди припинена», - розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: