З травня в усіх школах Львова стартують уроки гуманної освіти

16

У травні в усіх 138 школах Львова запровадять унікальний курс гуманної освіти «Маленький Принц. Львів, що любить тварин».

В 2016 році проект було пілотовано у 16 школах міста. Після чого були зібрані відгуки, внесено корективи в існуючі матеріали та видано 2-ге видання матеріалів. В курс входитиме чотири інтерактивних уроки та один виїзний – на ЛКП «Лев», аби, за словами організаторів, діти могли пересвідчитись, що наслідки безвідповідального ставлення до тварин – жахливі, передає прес-служба ЛМР.

«Вже в травні 2017 кожен львівський семикласник вмітиме грамотно спілкуватись з домашніми улюбленцями, поважатиме їх, вмітиме розпізнавати їх емоції, розумітиме потреби і вже ніколи не викине на вулицю. А отже знатиме, в чому полягає гуманність», - зазначають організатори проекту.

Нагадаємо, в лютому-квітні команда спеціалістів від компанії Kormotech, методистів НМЦО, ветеринарів, фахівців з гуманної освіти та зоопсихологів провели 8 тренінгів для вчителів біології міста Львова. Вони триватимуть до середини травня, після чого вчителі поділяться знаннями з семикласниками. Допомагатимуть їм у цьому спеціально розроблені робочі зошити (із інноваційними вправами, завданнями та великою кількістю ілюстрацій) та навчальні посібники.

«Багато хто думає, що якщо ці уроки про тварин, то це щось виключно веселе. Проте це не так. Час зрозуміти, що тварина - не іграшка. Ми навчимо дітей практичної відповідальності, засвоєння адекватної поведінки в ставленні до тварин, розумінню їх як тотожних собі живих істот. А найцікавіше, що такі зміни в свідомості приводять дітей до гуманності, любові до всього живого, і люди – не виняток», – каже керівник проекту, керівник служби зі зв’язків з громадськістю компанії Kormotech Катерина Ковалюк.

Довідка

Компанія Kormotech понад 13 років працює на ринку товарів для тварин. Компанія реалізовує свою цінність любові до тварин не лише завдяки якісній продукції, а ще й низкою соціальних проектів, покликаних зробити життя чотирилапих в Україні кращим. Первинно, компанія була ініціатором проекту «Маленький Принц. Львів, що любить тварин» та профінансувала пілотування курсу гуманної освіти. Зараз проект втілюється завдяки співфінансуванню компанії Kormotech та Львівської міської ради.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: