Меркель прибула в Сочі на переговори з Путіним

Канцлер Німеччини Ангела Меркель прибула в Сочі, де проведе переговори з президентом Росії Володимиром Путіним.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель прибула в Сочі, де проведе переговори з президентом Росії Володимиром Путіним, передає УНІАН.

Меркель і Путін мають намір обговорити боротьбу з тероризмом, ситуацію на Близькому Сході та реалізацію Мінських домовленостей.

Згідно з повідомленням, зустріч відбудеться в рамках підготовки до саміту «Великої двадцятки», який відбудеться в Гамбурзі в липні цього року. Очікується, що в центрі уваги будуть всі ключові теми міжнародного порядку денного.

Як повідомлялося, представник німецького уряду Штеффен Зайберт заявляв, що, крім обговорення питань, пов’язаних із самітом G20, Меркель і Путін мають намір обговорити «поточні виклики міжнародної політики, такі як конфлікт в Україні та війна в Сирії».

Переговори в Сочі відбудуться у два раунди, між якими канцлер Німеччини і президент РФ дадуть спільну прес-конференцію.

У грудні 2016 року Німеччина перебрала на себе головування в G20, до складу якої входять країни з найпотужнішими економіками світу, зокрема, нові індустріальні країни. На саміт G20, який відбудеться 7-8 липня в Гамбурзі, приїдуть глави держав і урядів країн - учасниць групи, включаючи президентів США і РФ Дональда Трампа і Путіна.

Востаннє Меркель відвідувала Росію в травні 2015 року для участі в заходах, присвячених 70-й річниці закінчення Другої світової війни. З того часу її контакти з Путіним в основному зводилися до телефонних розмов, а також до зустрічей під час міжнародних самітів і в «нормандському форматі».

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: