Сенат США відклав законопроекти щодо антиросійських санкцій

Американські сенатори вирішили поки що не давати ходу законопроектам, які узаконюють санкції проти російських громадян і корпорацій та передбачають додаткові штрафні заходи проти російських громадян, причетних до кібероперацій під час президентської кампанії.

Про це в понеділок оголосив голова сенатського комітету з міжнародних відносин Боб Коркер, передає УНІАН.

У січні та лютому сенатори внесли два законопроекти, мета яких полягала в кодифікації існуючого режиму санкцій, введених Сполученими Штатами у відповідь на анексію Криму, підтримку Росією сепаратистів на сході України і втручання в президентську кампанію в США. Сенатори побоювалися, що президент Трамп може піти на скасування частини санкцій заради перспективи співпраці з Кремлем у розв’язанні сирійського конфлікту. Як заявив Коркер, ця тривога розвіялася, ніхто не вірить, що президент укладе з Росією «дешеву угоду щодо Сирії». Коркер запропонував дочекатися завершення розслідувань втручання Кремля в американський виборчий процес і повернутися до обговорення цих законів після обнародування результатів.

Замість цих законопроектів сенатори мають намір поставити на голосування законопроект, спрямований на боротьбу з російською пропагандою в Європі та Сполучених Штатах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: