Син екс-голови РДА намагався вивезти за кордон 400 тисяч доларів

IMG_1315-1024x768

Учора, близько 19 години, прикордонна поліція Румунії затримала двох громадян України, мешканців Тячівського району: 24-річного Михайла Йовдія та його дружину – 23-річну Олену Йовдій.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив голова Закарпатської ОДА Генндаій Москаль.

Обоє перетнули українсько-румунський кордон на автомобілі Maserati у міжнародному пункті пропуску «Солотвино – Сігет Мармацієй». За кермом Maserati знаходилася Олена Йовдій, а її чоловік сидів на пасажирському місці. Під час огляду автомобіля румунські поліцейські виявили 400 тисяч американських доларів, захованих під запасним колесом. Всупереч митним правилам гроші не були задекларовані ні при виїзді з України, ні при в’їзді в Румунію.

«24-річний Михайло Йовдій – це син Василя Йовдія, керівника партії «Єдиний центр» у Тячівському районі, колишнього неодноразового голови Тячівської райдержадміністрації, – заявляє Геннадій Москаль. – До речі, сам автомобіль Maserati був куплений у той час, коли В.Йовдій керував Тячівським районом. Звідки в колишнього держслужбовця та його сім’ї стільки грошей, хай люди здогадаються самі. Видно, після конфіскації валюти Януковича, його колишні посіпаки на Закарпатті намагаються спішно вивезти готівку за кордон, однак прорахувалися. Румунська правоохоронна система – це не українські митники, котрі спокійно дозволяють вивозити за кордон величезні гроші, тому незадекларовані 400 тисяч доларів швидше за все будуть конфісковані в держбюджет Румунії. Я доручив прокуратурі й СБУ провести ретельну перевірку цього факту й притягнути до відповідальності митників пункту пропуску «Солотвино», котрі «не помітили» під запасним колесом Maserati 400 тисяч доларів».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: