У російському СІЗО помер український політв’язень

580x380_8wk731ope7Crbxd7nRwk

29 квітня в ростовському слідчому ізоляторі через серцевої недостатності помер громадянин України Артур Панов, якого російські власті звинувачують в підготовці терористичного акту в Росії.

Про це пише fontanka.ru.

«14 лютого в Північно-Кавказькому військовому окружному суді міста Ростов-на-Дону почався судовий процес у справі Артура Панова, разом з ним на лаві підсудних також опинився і ростовський студент, якому інкримінують сприяння у злочинній діяльності українця.

Відомо, що Панов був затриманий на початку грудня 2015 року в Ростовській області, після того, як під виглядом біженця перетнув українсько-російський кордон з метою здійснення теракту на території Росії.

На момент затримання Панову не було і 18-ти років. Відомо, що, перебуваючи під вартою, Панов Артур неодноразово оголошував голодування, що могло призвести до різкого погіршення стану здоров'я», – йдеться у повідомленні.

Артур народився 24 лютого 1998 року в Краснодоні. З дитинства ріс дуже творчою та здібною дитиною, вже з 11 років він почав писати вірші на різні теми. Поетичний талант зацікавив українських журналістів, які у 2014 році допомогли випустити йому власну збірку віршів.

Після закінчення школи Артур поступив до Луганського Національного Університету імені Тараса Шевченка на спеціальність «міжнародні відносини», але потім він був відрахований із університету за «погану поведінку». Хлопець мав важкий характер через що мав велику кількість приводів до правоохоронних органів.

Артур Панов був активістом різних політичних та правозахисних рухів. У 2014 році брав активну участь у подіях Революції Гідності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: