Через нестерпний сморід протестувальники перекривали трасу Львів – Радехів - Луцьк

xw_1005836
Фото ілюстративне

У Волинській області селяни більше двох годин перекривали трасу Львів - Радехів - Луцьк через нестерпний сморід від фільтраційних полів цукрового заводу.

Як повідомили у секторі комунікації ГУ Нацполіції у Волинській області, сьогодні поблизу села Баїв Луцького району до 70 протестувальників з 12:20 перекрили рух автотранспорту в обох напрямках на автодорозі Львів – Радехів - Луцьк. Люди безперервно ходили по пішохідному переходу. Таким чином вони намагалися привернути увагу влади та громадськості до вирішення питання щодо неприємного запаху з фільтраційних полів.

Відомості про подію поліція внесла до журналу єдиного обліку заяв та повідомлень про вчиненні кримінальні правопорушення та інші події.
Як пишуть місцеві ЗМІ, жителі розташованих неподалік від фільтраційних полів населених пунктів підозрюють, що на фільтраційні поля Гнідавського цукрового заводу несанкціоновано зливають відходи ще й мікрорайону Вересневе. Вони вважають, що влітку, з підвищенням температури, ситуація може погіршитися. Від нестерпного смороду страждають жителі кількох сіл – Баєва, Городища, Гіркої Полонки, а також міста Луцьк. Відтак, люди прийшли з плакатами «Луцьк чекає екологічна катастрофа», «Хочемо дихати чистим повітрям» та ін. На місці події перебував заступник міського голови Костянтин Петрочук.

Наразі досягнуто домовленості, що вимоги громади будуть виписані у письмовій формі з підписами людей. А 10 травня відбудеться зустріч влади із керівниками Гнідавського цукрового заводу і підприємства з виготовлення технічного спирту, що розташоване на території цукрозаводу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: