Ціни на овочі борщового набору в квітні зросли майже на 80%

Ціни на овочі борщового набору – капусту, картоплю, моркву, буряк та цибулю – в квітні зросли на 78,3% порівняно з березнем, повідомила прес-служба асоціації «Українська аграрна конфедерація» (УАК) з посиланням на дані Державної служби статистики.

Зокрема, капуста подорожчала майже в 2,5 рази (на 137,4%), морква - на 13,5%, цибуля - на 77,8%, буряк - на 44,9%, картопля - на 22,3% (до 7,78 грн/кг).
В асоціації пояснили, що причиною подорожчання овочів є сезонне скорочення їх запасів і проблеми з логістикою у зв`язку з несприятливими погодними умовами.
Водночас в УАК відзначили, що навіть, незважаючи на значний стрибок цін, деякі продукти, як і раніше, коштують дешевше порівняно з минулим роком. Так, у річному вираженні буряк подешевшав майже на 40%. Винятком є тільки картопля, ціна якої перевищує минулорічний показник на 47,3%.

Прес-служба зазначила, що після закінчення свят ціни на овочі почнуть знижуватися у зв`язку з пожвавленням імпортних поставок окремих видів продукції та збільшенням пропозиції овочів низької якості.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: