У ЦНАПах Львова відновлено послугу з оформлення і видачі паспортів

IMG_2762-630x420

Замовити і отримати паспорт вже можна у Центрах надання адміністративних послуг міста Львова.

З кінця минулого тижня запрацювали робочі станції з оформлення та видачі паспортів у формі ID-карток громадянина України та для виїзду за кордон, які через технічні причини, зокрема, відсутність зв’язку з єдиним демографічним реєстром, не працювали із 7 квітня. Понад 400 мешканців, які були записані на прийом у квітні, перезаписані на травень. І враховуючи ще й електронну чергу, яка вже сформована на травень, попередній он-лайн запис на прийом призупинено до початку червня. Процедура оформлення документів та вартість послуги не змінилися.

Як пояснила директор департаменту адміністративних послуг Львівської міської ради Валентина Бартошик, одразу після припинення роботи робочих станцій Львівська міська рада спільно з Міграційною службою України шукали заміну компанії-підрядника, яка надавала ці послуги для ЦНАПів і припинила їх надавати.

«Ми оперативно спільно з Міграційною службою України шукали можливість заміни цієї компанії, і ми її знайшли. Був укладений договір, закуплене додаткове обладнання, яке забезпечує якісний захист інформації, адже це є зв’язок з демографічним реєстром. Станом на сьогодні всі роботи виконані і працюємо у звичному режимі»,  – зазначила Валентина Бартошик.

Загалом, кількість записаних людей, яких необхідно було перезаписати, становила близько 460 осіб. Їх перезаписано та травень. Тож, враховуючи ще й електронну чергу, яка вже сформована на травень і те, що в ЦНАПі залишається можливість оформляти документи у режимі живої черги, попередній он-лайн запис на прийом призупинено до початку червня. Окрім того, вже готові паспорти львів’янам видавали у територіальних підрозділах Міграційної служби.

«Адміністратори Центрів віддзвонюють нашим мешканцям, уточнюють зручний час прийому, необхідність такого перезапису, і до кінця травня фактично розписана черга людей, які бажають отримати паспорт. Паспорти, які були готові, ми видавали через територіальні підрозділи Міграційної служби, але з п’ятниці вже почали роботу в офісах ЦНАП. Тому на сьогодні охочі оформити паспорт можуть приходити в Центр і отримати таку послугу. Однак,  враховуючи те, що зараз ми приймаємо людей, які були записані у квітні та існуючу електронну чергу, яка була в травні, то попередній запис до адміністратора ЦНАПу через інтернет-сторінку Львівської міської ради є поки що призупинений до червня. Також в ЦНАПі залишається жива черга, тобто зранку певна кількість – до 10 відвідувачів мають можливість оформити документи в режимі живої черги», - пояснила директор департаменту адміністративних послуг Львівської міської ради Валентина Бартошик.

Зазначимо, що в кожному територіальному підрозділі центру надання адміністративних послуг працює одна робоча станція, яка обслуговує, в середньому, близько 35 людей, якщо немає технічних збоїв і в клієнта якісно зібрані біометричні дані.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: