Як Кремль воює з Україною в енергетичному секторі

У війні проти України російська влада використовує не тільки військові чи інформаційні ресурси. Незважаючи на те, що наша країна відмовилася від купівлі газу у Росії, Москва продовжує тиснути на Київ через енергетичну сферу.

Про це йдеться у звіті аналітичної групи DixiGroup, що спеціалізується на дослідженнях у сфері енергетики.

Зокрема, в частині впливу в Україні фахівці DiXi дослідили процес агресивного захоплення енергетичних активів в Україні, значні зусилля для обмеження диверсифікації технологій та постачань, крім тих, що надходять від Росії, підтримку політичних сил, які не зацікавлені у проведенні ринкових реформ в енергетиці.

Також дослідники детально зупинилися на проблемах, які Російська Федерація створює для України на шляху входження у спільний простір гарантування енергетичної безпеки з ЄС, зокрема у газовій сфері. Окрему увагу дослідження приділяє питанню інформаційного аспекту гібридної війни, що виявилися особливо ефективні у налаштуванні шахтарів та працівників важкої промисловості як основної трудової та громадянської сили східних регіонів.

Серед найважливіших настанов, що зустрічалися у рекомендаціях стосовно усіх країн, що стали предметом дослідження, був заклик для ЄС чітко слідувати правилам та порядкам, які закріплені у Третьому енергетичному пакеті, і не допускати жодних виключень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: