За секунду до смерті. Американська військова сфотографувала вибух, в якому загинула

imrs-600x400

Армія США опублікувала знімок, зроблений військовим кореспондентом в Афганістані в буквальному сенсі за секунду до її смерті. Жінка загинула, коли у одного з солдатів, яких вона знімала, вибухнув в руках міномет.

22-річна Хільда ​​Клейтон загинула через вибух міномета в руках у одного з солдатів афганської національної армії. Солдати на навчаннях виробляли пробний постріл зі зброї, але з невідомих причин пристрій вибухнув, забравши життя трьох солдатів, Клейтон і військового фотографа з Афганістану, якого вона в той момент навчала, а також поранивши ще 11 осіб. Жінка показувала стажистів, як знімати постріл з міномета, і той теж зробив свій останній фото, пише The Washington Post.

фото стажера

Вибух, в якому загинула Клейтон, стався 2 липня 2013 року, проте міністерство оборони США опублікувало знімки лише кілька днів тому. В офіційному виданні відомства, журналі Military Review, вказали, що жінка померла, намагаючись задокументувати «критичний момент» війни в Афганістані.

Автори журналу написали, що дані знімки зачіпають питання гендерної рівності військовослужбовців, а смерть Клейтон «символізує те, як жінки-солдати все частіше піддаються небезпечних ситуацій на тренуваннях і в бою нарівні зі своїми колегами-чоловіками».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: