На Волині перекривають міжнародну трасу Київ - Ковель - Ягодин через незаконне вивантаження відходів

У Волинській області до 100 людей протягом 10 годин перекривають міжнародну трасу Київ – Ковель – Ягодин біля сіл Заячівка та Озерне Ковельського району через незаконне вивантаження відходів Ковельської філії ДП «Укрветсанзавод».

Як повідомили  у секторі комунікації ГУ Нацполіції у Волинській області, акція розпочалася сьогодні, 5 травня, близько 9.00. Протестувальники обмежили рух автотранспорту в обох напрямках на автодорозі міжнародного значення М07, так звану «Варшавку».

Причиною перекриття є невдоволення місцевих жителів вивантаженням поблизу села Поворськ відходів з Ковельської філії ДП «Укрветсанзавод».
Відомості поліція внесла до Журналу єдиного обліку заяв та повідомлень про вчиненні кримінальні правопорушення та інші події. Охорону правопорядку та забезпечення безпеки дорожнього руху здійснюють 6 співробітників Ковельського відділу поліції.
Як повідомив кореспонденту заступник голови Волинської облдержадміністрації Сергій Кошарук, місцева комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій визначила місце захоронення тваринних відходів ветсанзаводу на території кар’єра поблизу села Поворськ.

За словами Кошарука, невдоволені цим люди перешкодили вивантаженню решток безпосередньо у кар’єр. Тож до 200 тонн відходів опинилися на під’їзді до нього.
Як зазначає заступник голови Волинської ОДА, налякані деякими політиками місцеві жителі вимагають їх забрати, інакше продовжать блокування траси.
«Цей протест, як і попередні акції, базується на інформації, що дана сировина заражена. Насправді це неправда. Офіційні висновки досліджень та результати численних аналізів свідчать, що сировина нічим не заражена та екологічно безпечна. Паніку сіють і використовують політики», - зазначив Кошарук.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: