Україну та Росію покарають через Євробачення

im-main
Євробачення-2017 / Еспресо.TV

Європейська мовленнєва спілка (ЄМС), що виступає організатором Євробачення, розгляне можливість застосування санкцій до України та Росії через скандал під час підготовки до цьогорічного конкурсу.

Про це німецькому виданню ZDF Heute повідомив голова оргкомітету конкурсу Франк-Дітер Фрайлінг.

«Ймовірно, це відбудеться у рамках засідання 12 червня», – пояснив Франк-Дітер Фрайлінг. Тобто, санкцій до України та Росії зможуть застосувати вже після проведення конкурсу у Києві.

Фрайлінг уточнив, що не сумнівається в тому, що країни будуть покарані, питання полягає лише в тому, які саме санкції будуть. Статут ЄМС передбачає, зокрема, такі санкції, як грошовий штраф, позбавлення спонсорської підтримки, відсторонення від участі в конкурсі на строк до трьох років тощо.

Готуючи конкурс, Україна взяла на себе обов'язок, зазначив Фрайлінг, забезпечити участь усіх учасників. Але не виконала його щодо російської представниці – співачки Юлії Самойлової. Однак і Росія порушила правила конкурсу, оскільки її представники делегації не були присутні на обов'язкових попередніх зустрічах у Києві на початку року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: