Меркель розповіла, чому варто укріплювати в Європі кордони НАТО

Канцлер ФРН вважає правильною політику НАТО щодо зміцнення його східних рубежів, але закликає при цьому не обривати контакти на військовому рівні з Росією. Про це глава уряду заявила у своєму традиційному підкасті, який цього разу було приурочено темі саміту НАТО наприкінці травня, пише Укрінформ.

Канцлер ФРН вважає правильною політику НАТО щодо зміцнення його східних рубежів, але закликає при цьому не обривати контакти на військовому рівні з Росією. Про це глава уряду заявила у своєму традиційному підкасті, який цього разу було приурочено темі саміту НАТО наприкінці травня, пише  Укрінформ.

 «Ми дійсно посилили нашу присутність в рамках альянсу, особливо у східному і південному напрямках, як це було вирішено в Уельсі і Варшаві. Для мене було дуже важливо, щоб ми, з одного боку, відреагували на нову ситуацію з безпекою: анексія Криму, зіткнення на сході України вселили невпевненість у членів НАТО, особливо балтійські країни, а також Польщу. І ситуація в Молдові, наприклад, може породити питання в Болгарії і Румунії», - сказала Меркель.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: