Путін традиційно не згадав Порошенка у вітальному слові до Дня Перемоги

detail_2505385892624f18d95db530b8373bef

Президент Російської Федерації Володимир Путін знову не привітав президентів України Петра Порошенка та Грузії Георгія Маргвелашвілі з річницею перемоги у Великій Вітчизняній війні.

Про це повідомляє 112 Україна з посиланням на прес-службу глави російської держави.

Зокрема, у своєму привітанні Путін привітав лідерів 10 країн і республік з Днем Перемоги, а згадуючи Україну і Грузію, звернувся тільки до громадян.

«Володимир Путін привітав лідерів Азербайджану, Вірменії, Білорусії, Казахстану, Киргизії, Молдови, Таджикистану, Туркменістану, Узбекистану, Абхазії, Південної Осетії, а також громадян Грузії і України з 72-ю річницею Перемоги у Великій Вітчизняній війні», - наголошується в повідомленні.

При цьому Путін підкреслив, що «найкращою даниною поваги до воїнів-визволителів буде наша спільна боротьба проти будь-яких спроб перекручування історії, виправдання злочинних діянь фашизму і нацизму».

Також глава РФ висловив упевненість, що «традиції братської дружби і взаємовиручки, загартовані в горнилі війни, залишаться надійною основою для розвитку союзницького партнерства, взаємодії наших країн в забезпеченні регіональної стабільності і безпеки».

Нагадаємо, Путін перестав вітати президента України в 2014 році, а президента Грузії ще раніше.

Як повідомлялося, раніше президент України Петро Порошенко у своїй промові під час відкриття фотовиставки «Четверте покоління» у Національному музеї історії України зазначив, що за 25 років Російська Федерація так і не змогла стати миролюбною. Він підкреслив, що «сьогодні зі знятими погонами, з зафарбованими фарбою бортовими номерами танків і БТРів російські військові таємно перетинають кордон України, щоб без імен, без документів, без мундира випалювати і заливати українську землю кров'ю».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: