У Хмельницькому затримано чоловіка із забороненою символікою

У Хмельницькому затримано чоловіка із забороненою символікою

.

Як повідомила прес-секретар обласної поліції Інна Проник, на масовий захід з вшанування загиблих під час Другої світової війни, який проходив біля Вічного вогню, прийшов молодий чоловік із яскраво-червоним наплічником, прикрашеним великим гербом Радянського Союзу, надписом «СССР» та георгіївською стрічкою. Своїм виглядом він викликав обурення з боку громадських активістів, присутніх на покладанні квітів.
«Запобігти бурхливому конфлікту між 32-річним хмельничанином та активними представниками громадськості вдалося членам комунікативної антиконфліктної групи поліції. Правоохоронці роз‘яснили чоловікові, що використані ним аксесуари заборонені в Україні, і передали його патрульним, які доставили його до Хмельницького відділу поліції для з‘ясування усіх обставин події», - зазначила Проник.

Наразі вирішується питання про внесення відомостей про подію до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Попередня правова кваліфікація - ч. 1 ст. 436-1 Кримінального кодексу України (виготовлення, поширення, а також публічне використання символіки комуністичного, націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів).

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: