Артеменко оскаржує у ВАСУ позбавлення його громадянства

_94741212_709476

Народний депутат України Андрій Артеменко подав позов до Вищого адміністративного суду України проти Президента України, Державної міграційної служби щодо позбавлення його українського громадянства.

Про це повідомив його адвокат Леонід Сіваков, передає УНН.

«Вже оскаржено, розгляд поки не відомо коли, подали позов відразу, коли деякі народні депутати повідомили, що є такий указ про позбавлення А.Артеменка громадянства», – сказав Сіваков.

Він зазначив, що головуватиме під час розгляду суддя Ігор Олендер.

«Позов до Президента України, Комісії, Міграційної служби – до всіх органів, які мають відношення до вирішення питань під час позбавлення громадянства», – сказав Леонід Сіваков.

Як повідомлялося, 5 травня відповідно до указу Президента Петра Порошенка народний депутат втратив громадянство України.

Нагадаємо, прокуратура Криму відкрила провадження про держзраду через «план Артеменка». Крім того, Генпрокурор Юрій Луценко спрогнозував подання на зняття недоторканності із Андрія Артеменка.

Нагадаємо, газета The New York Times повідомила, що особистий адвокат президента США Дональда Трампа Майкл Коен брав участь у передачі екс-раднику президента США з безпеки Майклу Флінну плану врегулювання ситуації в Україні і подальшого зняття санкцій з РФ. У цьому контексті називається ім’я народного депутата Андрія Артеменка.

Майкл Коен підтвердив зустріч у Нью-Йорку з народним депутатом України Андрієм Артеменком, проте категорично заперечив інформацію про передачу ним документів до Білого дому, що стосуються «мирного плану» щодо України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: