Поліція розшукує зловмисника, який взяв з трьох іноземців по 2 тисячі доларів за перетин кордону

651d3b2f86c50e6858822822df2e4d57

У Старосамбірське відділення поліції 10 травня надійшли матеріали з Мостиського прикордонного загону за фактом незаконного перетину державного кордону трьома громадянами однієї з азійських країн.

Вони були виявлені на території Польщі і повернуті назад в Україну.

Про це повідомили в ГУ Нацполіції у Львівській області.

Під час розслідування правоохоронці встановили, що троє іноземців віком від 22 до 34 років прибули в Київ 29 квітня літаком транзитом через Грузію, маючи намір у подальшому потрапити до Німеччини. Їх зустріла особа, яка пообіцяла організувати нелегальний перетин українсько-польського кордону.

Чоловік відвіз їх до якогось міста, де вони жили близько тижня у орендованій квартирі, після чого доставив у прикордонний регіон. Показавши іноземцям напрямок, куди мають рухатися, він взяв з кожного із них за послугу по 2000 доларів США і поїхав назад.

Подорожуючих затримали польські прикордонники і повернули в Україну в порядку реадмісії.  Рішенням Старосамбірського районного суду 10 травня іноземців притягнуто до адміністративної відповідальності та оштрафовано кожного  на  3400 гривень.

Правоохоронці встановлюють особу зловмисника, причетного до організації незаконного перетину кордону.

За фактом відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України). Санкція статті передбачає покарання позбавлення волі на строк від трьох до п'яти років.

Проводиться досудове розслідування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: