Рада ЄС остаточно затвердила безвіз для українців

778001

Рада ЄС ухвалила рішення, яким остаточно затвердила надання громадянам України безвізового режиму з країнами-членами Європейського Союзу.

Рада ЄС ухвалила рішення, яким остаточно затвердила надання громадянам України безвізового режиму з країнами-членами Європейського Союзу, передає УНІАН.

Відповідне рішення було ухвалене сьогодні у Брюсселі без обговорення в рамках засідання непрофільної Ради ЄС – з питань сільського господарства та рибальства (якщо проти ухвалення рішення не виступає жодна держава Євросоюзу, питання виносять для технічного затвердження на засідання непрофільної Ради ЄС, що пришвидшує процедуру. Зокрема безвізовий режим для громадян Грузії розглядали міністри з питань енергетики країн ЄС, а для громадян Молдови – міністри транспорту, – ред.).

Міністри ухвалили законодавчий акт Європейського парламенту та Ради, яким до Правила (ЄР) № 539/2001 вносяться такі зміни: (а) в додатку I, частина I (держави) посилання на Україну видалено (маються на увазі держави, громадяни яких мають мати візу); (б) в додатку II, частина I (держави) (маються на увазі держави, громадяни яких, власники біометричних паспортів, від цієї вимоги звільняються) вставляється посилання «Україна».

Документ має бути підписаний у Європарламенті 17 травня президентами Європейського парламенту та Ради ЄС.

Після підписання законодавчий акт має бути оприлюднений в Офіційному журналі ЄС і набуде чинності через 20 днів.

Як повідомлялося, Європарламент 6 квітня підтримав пропозицію Європейської комісії надати Україні безвізовий режим.

26 квітня Комітет постійних представників країн - членів Європейського Союзу (COREPER) також підтримав це рішення.

Президент України Петро Порошенко заявляв, що очікує на набуття чинності безвізового режиму з Євросоюзом для українців 11 червня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: