Сьогодні День екологічної освіти

Book of life concept, dreamland
Illustration of magic opened book covered with grass, compass, tree and stoned way on woody floor, balcony. Fantasy world, imaginary view. Book, tree of life, right way concept. Original screensaver.

Щорічно 12 травня у багатьох країнах світу відзначається День екологічної освіти.

Про це інформує прес-центр ЛОДА.

«Зважаючи, що екологічна освіта та інформування є потужним фактором зміни ставлення людей до природи і формування правил збалансованого існування людини і природи, департамент екології та природних ресурсів визначив одним із пріоритетних напрямків діяльності екологічну освіту і виховання та підвищення екологічної свідомості дорослого населення», -  зазначив директор департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА Руслан Гречаник.

За його словами, для формування екологічної культури у населення департамент провів:

- фестиваль «Еко-фест» у м.Сокаль;

- екологічний конкурс «Життя без сміття», приурочений до Всесвітнього дня вторинної переробки сировини, у якому взяли участь 377 учнів області;

- конкурс малюнку «Природа не має кордонів», проведений з метою формування творчих здібностей та бережливого ставлення до природи, в тому числі у дітей з особливими потребами. Роботи виставлялися в приміщенні Львівської облдержадміністрації;

- конкурс екологічного відео «Моя екологічна історія» присвячений Дню Землі, у якому взяли учать 117 осіб з 15 районів області, які представили 56 робіт;

- спільно з WWF організовано проведення в області Всесвітньої кампанії «Година Землі 2017».

- за сприяння та координації департаменту проведено 211 уроків, 28 круглих столів, 229 екскурсій, 44 майстер-класи, 91 акцію та 37 конкурсів .

Також для поширення екологічних знань серед населення департамент забезпечив видання монографії «Біосферний резерват «Розточчя», науково-популярних видань: “Заповідні території Львівщини”, «Рідкісні та зникаючі види рослин Львівщини», «Рідкісні та зникаючі види тварин Львівщини», буклетів «Що таке національний природний парк?», листівок-стікерів «Не спалюй», «Шлях сміття до смітника пролягає через нашу свідомість», «Відмовся від пластику», «Вимикай воду», «Збережи природу», «Збережи первоцвіти», частину з яких розмістили на рекламній площі громадського транспорту області та поширили серед установ природно-заповідного фонду й навчальних закладів області.

Окрім того, вже другий рік поспіль у департаменті відбувається конкурс дитячих малюнків «Природа немає кордонів», присвячений Дню Європи. Найближчим часом планується еко-фестиваль у м. Золочеві та у м.Сокалі.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: