Свято на фоні війни: Irish Time написала про Євробачення в Україні

image (1)
Протестуючі показують свою неповагу до прихильників ОУН під час маршу на святкування Дня Перемоги в Києві, Україна. Фото: Тетяна Зенькович / EPA

євробачення, пісенний конкурс, 9 травня

Цього місяця Україна не могла залишитися поза увагою світових ЗМІ. Читайте про травневі події ( дражливі мітинги на День перемоги та наймасштабніша позитивна подія року - пісенний конкурс «Євробачення») у фокусі ірландського видання «Irish Time».

Десятки арештів у День перемоги

«Українська поліція заарештувала десятки людей під час напружених подій у День перемоги», – пише видання Irish Time. Таким чином, пише видання, Україна намагається стерти пам'ять радянських часів після Революції Гідності. Відтак, такі дії розлютили ту кількість осіб, які якимось чином почували себе причетними до Росії, або ностальгували за радянським періодом.

український хлопчик несе портрет родича на святкування Дня Перемоги в Києві, Україна. Фото: Сергій Долженко / EPA

Журналісти видання пишуть, що бійка виникла між тими, хто використовував комуністичну символіку, ба, навіть символіку підтриманих Росією сепаратистів, що воюють на Сході України та націоналістами, які розглядають радянський період, як період окупації.

В той час у Росії, наголошує видання, як і в Радянські часи відбулася демонстрація військової могутності Кремля. Путін сказав, що «Росія може відбити будь-яку потенційну агресію», але виступає за спільні міжнародні зусилля у боротьбі із тероризмом та екстремізмом.

Свято на фоні війни

«Для киян ця подія - прощання з минулим. Попри війну, яка триває на сході, українці намагаються довести, що здатні зробити бодай щось на європейському рівні», - пише газета.

«Неподалік від Майдану розташована велика сцена і білі куполоподібні намети. Ця зона заповнена музикою, мистецтвом і смаколиками, де проводять час сім'ї усміхнених людей», - зазначає видання.

Але на відміну від Стокгольма минулого року, на вході до містечка Євробачення встановлені металошукачі і скрізь чатує поліція, пише Irish Times.

«Вчора один солдат був убитий і дев'ять отримали поранення, - розповів виданню український письменник Андрій Курков. - «Це офіційно. Скільки неофіційно - не знає ніхто».

«Євробачення - це просто розвага, - вважає він. - Але воно дуже важливе. Воно створює враження, що життя триває, майже, як завжди. Це одна з дуже небагатьох хороших новин для України, яка гостро потребує хороших новин».

«У кінці Хрещатика розташувалася Арка Різноманітності - пам'ятник радянської епохи, нещодавно перефарбований в кольори веселки. Проект поки що незавершений через скарги і залякування з боку невеликої ультраправої групи», - веде далі Irish Times.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: