У старшій школі запровадять інтегровані предмети, щоб додати години на профільні, – Гриневич

В Міністерстві освіти і науки України планують запровадити нові навчальні плани для старших класів у 2018-2019 навчальному році.

У Міністерстві освіти і науки України планують запровадити нові навчальні плани для старших класів у 2018-2019 навчальному році.

Про це на брифінгу у Львові  повідомила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

За її словами, це дасть можливість створити профільну старшу школу.

«Старшокласники зможуть поглиблено вивчати ті предмети, які їх найбільше цікавлять і за якими вони планують далі продовжувати свою освіту. Сьогодні старшокласники одночасно вивчають 25 навчальних предметів. У результаті вони не можуть приділити належної уваги тому, що їм найцікавіше, підготуватись до ЗНО. Учні вдаються до репетиторства, жертвуючи часом на навчання в школі», – розповіла міністр.

Нові навчальні плани можна буде змінювати відповідно до профілю на 50%, зокрема за рахунок запровадження інтегрованих курсів.

«Якщо діти хочуть вивчати природничі предмети, то їм звідкись для цього потрібно взяти навчальний час. Він буде братися з гуманітарних предметів. Відповідно там потрібно буде інтегрувати курси. До прикладу, ми пропонуємо інтеграцію історії України і всесвітньої історії. Цей курс буде називатися «Історія України в контексті всесвітньої історії». Якщо діти хочуть поглиблено вивчати гуманітарні дисципліни, їх потрібно буде взяти час з природничої складової», – розповіла Лілія Гриневич.

Водночас, вона запевнила, що така система не буде обов’язковою для всіх шкіл.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: