Європол розслідуватиме глобальну кібератаку, внаслідок якої було порушено роботу комп’ютерів в усьому світі

edynyj_derzh_reestr
Е-декларування

Європол розслідуватиме глобальну кібератаку вірусом WannaCry, внаслідок якої було порушено роботу десятків тисяч комп’ютерів в усьому світі.

Про це інформує УНІАН.

Як повідомили у Європолі, Європейський центр боротьби з кіберзлочинністю Європолу тісно співпрацює з країнами, яких торкнулася масштабна кібератака, щоб впоратися з її наслідками і скоротити ризики.
В організації визнали, що напад було організовано на «безпрецедентному рівні», й необхідно провести комплексне міжнародне розслідування. У ньому візьме участь спеціальна цільова група Європолу, що спеціалізується на кіберзлочинності.
«Для отримання додаткової інформації про те, як захистити ваші дані і обладнання у випадку зараження вірусом, будь-ласка, відвідайте https://www.nomoreransom.org/ - безкоштовний онлайн-ресурс, розроблений Європолом, голландськими поліцейськими і партнерами в галузі», - радить Європол.
Нагадаємо, вірус почав поширюватися 12 травня. Він блокує комп`ютер і вимагає 300 доларів за розблокування.
Десятки тисяч випадків зараження зареєстрували в 99 країнах. У Британії, як повідомлялося, лікарні навіть не могли приймати пацієнтів, які потребували невідкладної допомоги. Поширення вірусу-здирника WannaCrypt вдалося призупинити, зареєструвавши домен iuqerfsodp9ifjaposdfjhgosurijfaewrwergwea.com.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: