У Львові стартував фестиваль єврейської музики. Програма

17492647_1205125442918712_3394254366559396468_o

15 травня у Львові відкрили IX фестиваль єврейської музики, за участю артистів з дев’яти країн світу.

15 травня виставкою та святковим концертом відкрився IX Міжнародний фестиваль єврейської музики «LvivKlezFest-2017». Про це повідомляє кореспондент ІА Дивись.info.

За словами організаторів, у рамках фестивалю передбачені музичні виступи, театралізовані дійства, виставки та екскурсії.

«Коли започатковували фестиваль, його назвали Міжнародним фестивалем єврейської музики, але дивлячись на цьогорічну програму, розумієш, що це фестиваль єврейської культури, — зазначає в.о. начальника управління культури департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради. Михайло Мороз. —  Єврейська культура у Львові — вагома, бо ще напередодні Другої світової війни єврейська громада була однією з найбільших тут. Тому ми маємо багато місць, які пов’язані з єврейською спадщиною. Я переконаний, що дуже важливо пам’ятати внесок різних конфесій і спільнот, які творили наше місто».

Читайте також: Павло Маков: Мене дуже хвилює, що наша держава постійно програє те, що ми називаємо битвою за мозги (фото)

У свою чергу, директорка Всеукраїнського єврейського благодійного фонду «Хесед-Ар’є» Адель Діанова відзначила, що цьогорічний фестиваль, як і всі попередні, унікальний. Так, на IX фестивалі уперше виступатимуть артисти зі Словаччини та Нідерландів. Крім того, у програмі передбачена виставка «Раритети єврейської спадщини», на якій представлені понад 150 експонатів.

«Я думаю, що всі наші заходи варті уваги, а тому не стану виділяти якийсь. Вони всі родзинки, які показують, яким є наше місто. Коли вся площа разом співає, танцює, незалежно від того, хто якої національності, релігії, то і є справжній Львів», — зазначила Адель Діанова.

Цьогоріч на різних локаціях свиступатимуть представники Ізраїлю, Австрії, Великої Британії, Нідерландів, Німеччини, Польщі, РОсії, Словаччини, США та України.

Нагадаємо, фестиваль триває з 15 травня по 4 червня. З детальною програмою можна ознайомитися тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: