Американський підліток помер від напоїв із кофеїном

_96074064_tv017506578

У США шістнадцятирічний підліток помер після того, як протягом двох годин випив декілька напоїв із високим вмістом кофеїну.

Про це інформує ВВС Україна.

Трагедія сталася ще у квітні під час навчання в школі. Девіс Кріп раптово втратив свідомість і помер.

Як встановила експертиза, перед смертю він випив латте з «Макдональдзу», великий безалкогольний напій Mountain Dew і якийсь енергетик. Всі три напої він випив протягом двох годин.

Причиною смерті експерти назвали «викликану кофеїном кардіальну подію, яка ймовірно, призвела до аритмії».

У молодого чоловіка раніше не було серцевих захворювань. Попри те, що Девісу було 16 років і він важив 90 кг, він не стояв на обліку в лікарні через ожиріння, сказав коронер Гаррі Уоттс.

«Це не передозування кофеїном, - сказав пан Уоттс в бесіді з Reuters. - Справа не в кількості кофеїну в організмі, а в тому, що підліток вжив його за короткий період, енергетик став останньою краплею, яка викликала серцеву аритмію», - вважає коронер.

Імовірно, кофеїн не називали б однією із причин смерті підлітка, якби було відомо, який саме енергетик він випив перед смертю, каже пан Уоттс.

Головний свідок не зміг вказати назву енергетичного напою, повідомивши лише, що банка мала великий об'єм.

«Ми не виступаємо за повну заборону кофеїну, але люди мають бути уважними під час його споживання. Це ж стосується алкоголю або сигарет», - сказав коронер.

Американська академія педіатрії попереджає, що інгредієнти енергетичних напоїв не тестували на дітях і «ніхто не може гарантувати їм безпеку».

Лікарі кажуть, що енергетики дають побічні ефекти, наприклад викликати аритмію і перепади артеріального тиску.

Одна порція більшості енергетичних напоїв містить дозу кофеїну, еквівалентну трьом чашкам кави, а також 14 чайних ложок цукру, нагадує Американська академія педіатрії.

Імовірно, Девіс Кріп вжив майже 470 мг кофеїну лише за дві години.

За даними сайту caffeineinformer.com, один латте з «Макдональдзу» містить 142 мг кофеїну, півлітрова пляшка газованої води Mountain Dew - 90 мг, а велика банка енергетика - до 240 мг.

Вчені з клініки Мейо в Міннесоті - одного з найбільших в світі приватних медичних центрів - вважають безпечною добовою дозою для більшості здорових дорослих людей 400 мг кофеїну.

У 2015 році Європейське агентство з безпеки харчових продуктів заявило, що вживання більш 400 мг кофеїну на добу може привести до тахікардії, підвищення артеріального тиску, аритмії, тремору, нервозності, безсоння та панічних атак.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: