Частка програми 1С на українському бухгалтерському ринку становить 98%, – експерти

images (1)

Частка програми 1С, стосовно якої сьогодні було запроваджено санкції, на українському бухгалтерському ринку становить 98% і альтернативи цьому продукту на українському ринку поки що немає.

Про це в коментарі повідомила податковий консультант київського центру розвитку та підтримки бізнесу Олександра Томашевська, передає УНІАН.

«98% бухгалтерського ПЗ (програмного забезпечення – ред.) займає 1С, відповідно у кожного першого будуть проблеми з програмами, альтернативи цьому програмному забезпеченню зараз немає», - сказала Томашевська.

За словами голови Ради директорів аудиторської компанії «Аксьонова і партнери» GGI Олени Макєєвої, дорогі альтернативи нефункціональні для ведення, зокрема податкового обліку, крім того, бухгалтерів, які вміють користуватися альтернативними програмами, в Україні одиниці.

Вона також зазначила, що співробітники податкових органів не знайомі в більшості з роботою альтернативних бухгалтерських програм і не зможуть перевіряти нарахування податків.

«Це все за собою потягне несвоєчасну і не в повному обсязі сплату податків до бюджету», - зазначила вона.

За її словами, ті компанії, які вже раніше придбали 1С, поки що зможуть нею користуватися.

«Санкції не поширюються на компанії, які раніше придбали програму, питання постане тоді, коли треба буде оновлювати програмне забезпечення», - сказала вона.

Одним з варіантів подальшого ведення бізнесу, за словами Макєєвої, може стати використання послуг аутсорсингових компаній, які володіють дорогим програмним забезпеченням.

«Але така послуга коштує дорожче, ніж мати в штаті головного бухгалтера, але, можливо, зростання попиту на таку послугу в довгостроковій перспективі зможе здешевити її в майбутньому», - сказала вона.

Як повідомлялося, президент України Петро Порошенко своїм указом сьогодні ввів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони про продовження на рік санкцій проти Росії, згідно з яким в Україні буде заблоковано доступ до російських соціальних мереж «ВКонтакте», «Однокласники», ресурсів Yandex, а також заборонено використання бухгалтерського програмного продукту «1С».

Як зазначається в указі, доступ до російських соціальних мереж буде обмежений у зв`язку з блокуванням всіх ресурсів сервісу Mail.Ru Group.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: