Для мешканців міста стартує конкурс з озеленення фасадів

Департамент розвитку Львівської міської ради організовує міський конкурс з озеленення фасадів, балконів та вікон будинків. Конкурс розпочинається сьогодні та триватиме до 1 липня. За підсумками конкурсу переможців відзначать подарунками.

Про це інформує прес-центр ЛМР.

«Всі ми зовсім інакше себе почуваємо в іншому середовищі. Коли ми йдемо по заквітчаній вулиці, коли є красиві рослини, то змінюється настрій. Львів’яни мають добру звичку прикрашати фасади, вікна, балкони квітами. Ми умовно поділили місто на чотири блоки, щоб було зручніше організувати цей конкурс, – проспект Свободи, площа Ринок, бічні вулиці від площі Ринок та все місто Львів. Запрошуємо львів’ян, підприємців міста максимально заквітчувати свої балкони і фасади. Це прикрашає наше місто, що має величну історію», - розповів заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко.

Організатори нагороджуватимуть львів’ян у трьох номінаціях: «Найкращий фасад», «Найкращий балкон» та «Найкраще вікно». Партнер конкурсу – садовий центр «Клуб рослин», котрий забезпечить переможців призами. Ініціатори кажуть – оцінюватимуть, перш за все, композицію.

«В рамках проектів ми займаємося озелененням скверів і доріг, проте не менш важливим є озеленення самих будівель. Особливо в центральній частині міста, де нема можливості посадити якусь іншу зелень. Тому зелень на фасадах, балконах, вікнах дає можливість забезпечити кращий мікроклімат у місті, його привабливість для ока. Також це свіже повітря – від цього зростає якість життя і здоров’я мешканців», - заявив дендролог ЛКП «Інститут просторового розвитку» Орест Олеськів.

За словами координатора конкурсу, провідного спеціаліста департаменту розвитку Львівської міської ради Назара Костирка, взяти участь в конкурсі «Квітучий Львів» може кожен охочий мешканець міста. Для цього потрібно надіслати фотографію та адресу свого фасаду, балкону чи вікна на електронну адресу: [email protected]. За детальнішою інформацією слід звертатися за тел: 032 297 60 28, 093 018 76 55.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: