Росія вбила свою останню надію на повернення СРСР, – Портніков

regnum_picture_1445563374_normal

Росія, ввівши прикордонний контроль в авіаційних пунктах пропуску на кордоні із Білоруссю, знищила ідею створення «Союзної держави» двох країн. Таким чином Москва вбила останню надію на повернення СРСР.

Росія, ввівши прикордонний контроль в авіаційних пунктах пропуску на кордоні із Білоруссю, знищила ідею створення «Союзної держави» двох країн. Таким чином Москва вбила свою останню надію на повернення СРСР.

Таку думку у своїй колонці на Еспресо висловив журналіст Віталій Портніков.

Він зауважив, що до цього переліт із Мінська до Москви нічим не відрізнявся від перельоту між будь-якими російськими чи будь-якими білоруськими містами.

«Росіяни або білоруси взагалі не зустрічалися з прикордонниками. Тепер все буде інакше. Пред'являти паспорти доведеться всім. Формально прикордонний контроль торкнеться тільки громадян «третіх країн», але як відрізнити жителя Росії або Білорусі від українця або поляка, якщо він не покаже паспорт? Таким чином, вилетіти з Росії без попереднього контакту з представниками російських спецслужб не вдасться нікому», – пояснив Портніков.

Зміни торкнуться і тих громадян України, які продовжують їздити до Москви через Білорусь. Але якщо раніше в'їзд до Білорусі автоматично гарантував їм в'їзд до Росії, то тепер це не так. На думку Портнікова, це свідчить про остаточне поховання ідеї реінкарнації СРСР.

«Це – чудовий доказ того, що ніякої пострадянської інтеграції - незважаючи на гучні заяви її учасників – не буде. І нового Радянського Союзу - як би він там не називався - не буде також. Той, хто говорить інше – безсовісний брехун. І цього брехуна потрібно просто тепер відправити на російсько-білоруський кордон. Погуляти без паспорта», – зазначив Портніков.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: