Трамп заявив, що мав право ділитися з Росією даними про тероризм

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп заявив, що мав право ділитися з Росією інформацією про боротьбу з тероризмом та безпеку авіапольотів на переговорах із головою Міністерства закордонних справ Росії Сергієм Лавровим.

Про це Трамп написав у своєму мікроблозі у Twitter.

«Як президент я хотів поділитися з Росією (на відкрито запланованій зустрічі Білого дому), на що я маю повне право, фактами, що стосуютьсяпитань тероризму та безпеки авіапольотів», - заявив він.

 

Трамп пояснив свої наміри «гуманітарними міркуваннями»: «Я хочу, щоб Росія значно активізувала свою боротьбу проти ІДІЛ і тероризму».
Раніше видання The Washington Post повідомило, що Трамп під час переговорів з Лавровим поділився абсолютно секретною інформацією. При цьому зазначалося, що розкриття цієї інформації ставить під загрозу «найважливіше джерело інформації про терористичне угруповання ІДІЛ». У свою чергу державний секретар США Рекс Тіллерсон спростував цю інформацію, заявивши, що на зустрічі Трампа та Лаврова обговорювалося широке коло питань, серед яких були загрози тероризму і спільні зусилля у боротьбі з ними.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: