У Кремлі назвали «ворожим кроком» продовження Україною санкцій проти РФ

_96070193_tass_18823488
Набув чинності указ про заборону в Україні «ВКонтакте» та «Яндекс»

У Кремлі назвали продовження Україною дії санкцій проти РФ «ворожим кроком», який демонструє, хто стоїть за «пробуксовуванням» виконання Мінських домовленостей.

Про це журналістам сказав прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, передає УНІАН.

«Це черговий прояв недружньої недалекоглядної політики Києва щодо РФ, напевно, черговий крок в ланцюгу багатьох кроків, які порушують права людей на отримання інформації, які шкодять інтересам населення України», - сказав Пєсков.
Він підкреслив, що прояв такої ворожості зайвий раз підкреслює, «хто може стояти за тією ситуацією, коли ми констатуємо повне пробуксовування Мінських домовленостей».
Як повідомив президент України Петро Порошенко своїм указом від 15 травня ввів у дію рішення РНБО про продовження на рік санкцій проти Росії. Обмежувальні заходи продовжуються проти 1 тис. 228 фізичних і 468 юридичних осіб.
Крім того, рішенням РНБО, в Україні запроваджуються санкції проти ряду російських телеканалів.

Також, згідно з указом, в Україні буде заблоковано доступ до російських соціальних мереж «ВКонтакте», «Однокласники», ресурсів Yandex, а також заборонено використання бухгалтерського програмного продукту 1С.
Механізм блокування доступу до російських інформресурсів в Інтернеті та заборони використання 1С доручено розробити Кабінету міністрів і СБУ за участю Нацбанку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: