Активісти написали перші заяви до НАБУ за результатами перевірки декларацій керівників Львівщини

30414-1_large
Національне антикорупційне бюро України / Слово і Діло

Громадська організація «Антикорупційний форум Львівщини» за результатами перевірки електронних декларацій держслужбовців Львівської області подала п'ять перших заяв до Національного антикорупційного бюро України. Її фігурантами стали керівники Львівської обласної ради, Головного управління національної поліції та Державної фіскальної служби у реіоні.

Відповідну інформацію розміщено на сайті «Антикорупційного форуму Львівщини».

Цей процес виглядає так: спершу активісти перевіряють декларації державних службовців у регіоні. Надалі вони готують для своїх партнерів у Києві – «Громадського люстраційного комітету та Руху «Декларації під контролем» – аналітичні довідки. І на їх основі вони готують заяви до антикорупційних органів (перш за все, НАЗК та НАБУ).

За результатами цієї роботи написано заяви на п'ятьох осіб. Також активісти написали персональні листи фігурантам корупційного списку із проханням пояснити походження статків.

Це такі особи:

Справа №1: Ганущин Олександр Олександрович (голова Львівської обласної ради)

Надіслані заяви до НАЗК про вчинення адміністративного правопорушення та про проведення повної перевірки електронної декларації. Підстава: «Існують значні розбіжності між електронними деклараціями Ганущина О.О. за 2015 та 2016 роки, що може свідчити про умисне декларування недостовірної інформації».

Справа №2: Самарчук Микола Володимирович (заступник начальника ГУНП – начальник СУ ГУНП у Львівській області)

Надіслана заява до Прокуратури Львівської області щодо «подання суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей у декларації особи, що може тягнути відповідальність за ст. 366-1 КК України». Мова про задеклароване право власності на квартиру площею 99,2 кв. м, набуту 06.09.2016 р. вартістю 17 грн.

 

Справа №3: Стельмащук Олег Станіславович (Перший заступник начальника Головного управління Державної фіскальної служби у Львівській області)

Надіслана заява до НАЗК про проведення повної перевірки електронної декларації. Підстава: «в декларації Стельмащука О.С. за 2016 рік вказане нерухоме майно, яке не було зазначено в декларації за 2015 рік, що є правопорушенням, за яке передбачена відповідальність в ч. 4 ст. 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення».

Вже має місце відповідь НАЗК щодо рішення про проведення повної перевірки електронної декларації О. Стельмащука, що також підтверджується переліком осіб щодо яких здійснюється перевірка електронних декларацій (наш е-декларант у списку під №90).

Справа №4: Тодощук Андрій Васильович (Заступник начальника Львівської митниці ДФС)

Надіслані заяви до НАБУ про вчинення кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 368 Кримінального кодексу України (незаконне збагачення) щодо законності набуття статків та майна, а також до НАЗК про проведення повної перевірки електронної декларації. За результатами цих заяв скероване звернення до Прокуратури Львівської області про проведення службового розслідування щодо можливих неправомірних дій Тодощука А. В. Сам е-декларант надав поясненняпо змісту надісланих заяв.

 

Справа №5: Мірошніченко Михайло Іванович (екс- заступник начальника Львівської митниці ДФС – начальник управління боротьби з митними правопорушеннями)

Надіслані заяви до НАБУ про вчинення кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 368 Кримінального кодексу України (незаконне збагачення) щодо законності набуття статків та майна, а також до НАЗК про проведення повної перевірки електронної декларації. Підстава: «В 2016 році майновий стан сім’ї посадовця та кількість майна значно збільшилися. Існує явна невідповідність між офіційними доходами подружжя та задекларованими статками. Джерела походження майна посадовця та його дружини викликають сумніви. Це майно і грошові кошти можуть бути отриманими у спосіб, законність підстав якого не підтверджено доказами, або це майно попередньо могло бути передано іншим особам».

У відповіді на відповідні заяви НАБУ відзначає, що здійснюється ретельна перевірка надісланої інформації, а НАЗК зазначає про врахування поданої інформації при подальших перевірках. Сам е-декларант надав пояснення по змісту надісланих заяв.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: