У влади просять пояснень, як заблокувати Яндекс, ВКонтакте і Одноклассники в Україні

Інтернет-асоціація України просить владу надати роз'яснення про методи застосування введених проти низки російських інтернет-ресурсів санкцій.

Інтернет-асоціація України направила лист президенту України, прем'єр - міністру, головам СБУ і Держспецзв'язку з проханням надати роз'яснення про методи застосування санкцій проти низки російських соцмереж та інтернет-ресурсів. Про це йдеться у листі асоціації, оприлюдненому на сайті асоціації. Інтернет-асоціація України цікавиться, чи на всіх операторів і провайдерів поширюються вимоги заборони надання послуг з доступу користувачам мережі інтернет до санкційних ресурсів/сервісів, або такий вид обмежувальних заходів (санкцій) повинен виконуватися тільки юридичною особою.

Якщо обмежувальний захід у вигляді заборони надання послуг з доступу користувачам мережі інтернет до санкційних ресурсів/сервісів стосується всіх операторів і провайдерів в Україні, асоціація просить роз'яснити механізми виконання провайдерами таких обмежувальних заходів. В Інтернет-асоціації також просять назвати дату, з якої інтернет-провайдери зобов'язані блокувати заборонені ресурси/сервіси. Крім того, в асоціації цікавляться видами і межами відповідальності провайдерів за невиконання або неналежне виконання рішення про санкції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: